Hassinen Veljekset Oy

Hassinen Veljekset Oy, eller mer känt som HAVEL, är ett familjeföretag i norra Karelen som inledde sin verksamhet som skogsmaskinsentreprenör för mer än 50 år sedan. Sedan 1989 har vårt företag utvecklat och tillverkat produkter till både olika industribranscher och privata konsumenter. Vi har tillverkat slitstarka verktyg för maskinentreprenörer under produktfamiljen Mechanics i över tio år. I Mechanics produktfamilj ingår stubbfräsar, band- och kedjeverktyg samt nya gummiprodukter som tillverkas av begagnade lastbilsdäck. Vi tillverkar även slangskydd för hydrauliska, pneumatiska och elektriska kablar under varumärket Spiral samt tillbehör för båt- och stugliv under varumärket Ranturi. Vi inledde exporten redan på 90-talet och för närvarande exporterar vi till cirka 20 länder, främst i Centraleuropa. Alla produkter tillverkas fortfarande på den egna fabriken i Ilomantsi.

HAVEL grundades av bröderna Seppo och Timo Hassinen. Seppo var redan som liten pojke intresserad av maskiner och deras utformning och konstruktion. Redan som 10-åring drömde han om sin egen metallverkstad. Så snart möjligheten öppnades gjorde Seppo verklighet av sin dröm. En stark bakgrund inom skogsmaskinentreprenad har hjälpt oss att förstå våra kunder och mycket tid har spenderats på produktutveckling. Förutom grundarna Seppo och Timo Hassinen är nuförtiden även Seppos barn Mika och Suvi ägare i HAVEL. Företagets viktigaste värde och vägledande princip är tillförlitlighet, vilket återspeglas både i produktkvalitet, leveranssäkerhet samt uppfyllande av löften. Varje produkt tillverkas noga med hjälp av många års yrkeserfarenhet. Vi utvecklar ständigt våra produkter och vi vill uppfylla våra kunders önskningar och behov. Som ett resultat av 30 års utveckling är vi stolta över att stå bakom våra produkter och vara säkra på att vi kan erbjuda våra kunder endast den bästa och enklaste funktionaliteten.

VÄRDEN

01.

TILLFÖRLITLIGHET

Ett av våra värden som är relativt viktigt för oss finländare är tillförlitlighet. Som ett familjeföretag är det en hederssak att hålla det vi lovar.

02.

KVALITET

Kvalitet har varit en av hörnstenarna i vår verksamhet ända sedan vi grundade vårt företag. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet så att slutresultatet är likställt med vår vision.

03.

FLEXIBILITET

Vi har utformat vår produktion, vårt lager och vår kundservice så att vi kan möta våra kunders behov på ett flexibelt sätt.

04.

KUNDORIENTERING

Vi strävar kontinuerligt efter att utveckla våra produkter och tjänster för att bli mer kundorienterade, eftersom vi anser att kundtillfredsställelse är nyckeln till en hållbar verksamhet.